YouSee-boksen slut om 3-5 år?

Selveste topchefen i TDC Group, Pernille Erenbjerg, sagde torsdag til Berlingske Business: “Vi afskaffer bestemt ikke tv-boksen nu. Den er fortsat ekstremt vigtig ….. Den digitale tv-oplevelse kan ske gennem en boks eller gennem apps, og om tre-fem år vil det primært være på apps” (vores fremhævelse).

YouSee-chefen er ikke helt enig med sin topchef. Jaap Postma siger:”For os handler det om fleksibilitet…. Tv-boksen vil fortsat være den stærkeste platform til at give vores kunder den allerbedste oplevelse ….., men den vil blive suppleret af flere platforme i nær fremtid.” (vores fremhævelse).

Dagens realiteter er, at mange nye tv-apparater, Smart-tv, har indbygget mange af de samme funktioner, som findes i YouSee’s og Stofas bokse: Direkte adgang til internet, Netflix, YouTube samt udtag til harddisk, der kan bruges som optager og afspiller. Desuden findes der andre bokse af andre fabrikater, som også kan det samme.

A2012 går principielt ind for bokse med åbne standarder, så vi som forbrugere ikke via en boks er bundet til en bestemt leverandør.